vineri, 17 mai 2013

Expozitie a pictoritei Stefania Nistoreanu, la Palatul Brukenthal Avrig

Publicat de Unknown la 09:20


In acest weekend, Stefania Nistoreanu va prezenta publicului unele dintre cele mai reusite lucrari ale sale, in cadrul expozitiei intitulate „Quantic”, al carei vernisaj va avea loc sambata, 18 mai, la Palatul Brukenthal din Avrig, judetul Sibiu.


Aproximativ 25 dintre operele pictoritei vor fi expuse, in premiera, intr-un loc incarcat de istorie si frumusete: vechea si romantica resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, situata in apropierea Sibiului. Expozitia - realizata sub ingrijirea artistului Ovidiu Carpusor, directorul Galeriei de Arta „Transilvania” din Brasov - reuneste lucrari cu teme abstracte sau fantastice, care aduc in atentia privitorului scheme subtile inspirate din fizica cuantica. Printre picturile ce vor putea fi admirate la Palatul Brukenthal Avrig se numara Freedom, Antivirus, Without Sense, The Face of Power, The Couple sau Aliens Love.
Vernisajul va avea loc sambata, 18 mai, de la ora 18.00, iar expozitia va fi deschisa publicului pana la data de 22 iulie 2013. Totodata, Stefania Nistoreanu participa, in aceasta perioada, alaturi de alti 47 de artisti reputati, la o expozitie de exceptie - „Arta si spiritualitate in spatiul transilvan” – organizata de Institutul Cultural Roman din Budapesta. Stefania este prezenta in aceasta expozitie cu lucrarea „Germini”. 
 


Targ de flori si doua concerte dedicate Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu
Ziua de 18 mai este una plina de evenimente la Palatul Brukenthal Avrig. De la ora 09.00, in fermecatoarea gradina odinioara ingrijita de Samuel von Brukenthal, are loc Targul de Flori. Vizitatorii vor putea admira standuri de flori, mobilier de gradina, unelte şi aranjamente florale, iar la Cafeneaua Gradinii se vor putea bucura de soarele placut al primaverii. Evenimentul este realizat de Consiliul Local Avrig, prin Muzeul şi biblioteca Avrig, Centrul de Informare Turistica Avrig, in parteneriat cu Fundaţia Samuel Brukenthal, Asociaţia GAL Ţara Oltului şi Asociaţia Prietenii Avrigului.
In aceeşi zi au loc şi doua concerte, ce vor fi organizate in cadrul Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu. Primul concert va fi susţinut de Filarmonica de Stat Sibiu şi incepe la ora 18.00. De la ora 19.00 veti putea asculta muzica interpretata de corul de camera „Caedonia”.
 


 Despre Ştefania Nistoreanu 
 Ştefania Nistoreanu abordeaza panza intr-o maniera extrem de intima, dar compoziţiile sale inglobeaza deseori teme universale, ancestrale şi actuale in egala masura. De altfel, lucrarile ei reprezinta o suma de contraste, exprimand realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca intr-un panaceu de mult aşteptat. Stilul este imbogaţit de o imaginaţie fecunda, dublata de o excepţionala fineţe artistica. “Viaţa pe Pamant este o batalie continua cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţa de a crede in basme, ochi capabili sa priveasca prin intuneric şi inima deschisa spre lumina. Iar, uneori, cand realitatea devine grava, avem nevoie sa ne putem crea o alta lume, un alt univers adevarat. Despre asta este pictura mea”, declara Ştefania Nistoreanu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Monden la superlativ! Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Ugg Boots Sale | web hosting